9 oktober 2021: a balladeer

      Reacties uitgeschakeld voor 9 oktober 2021: a balladeer

Zaterdagavond 9 oktober

Locatie: Lutherse kerk, Prins Hendrikstraat 79, Nijmegen

Aanvang: 20:30u, kerk open vanaf 20:00u

Toegangsprijs €15,00 in de voorverkoop (excl. administratiekosten) en €18,00 aan de deur.

In verband met de coronamaatregelen is het concert verplaatst naar 9 oktober. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.

.

Marinus de Goederen legt in zijn solo-shows de nadruk op zijn verhalende liedjes. Nieuw werk wordt afgewisseld met a balladeer-klassiekers als ‘Swim With Sam’ en ‘Robin II’. 

In het verleden won a balladeer de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en een Zilveren Harp. Het tweede album ‘Where Are You, Bambi Woods?’ leverde een Edison nominatie op en debuutsingle ‘Swim With Sam’ staat al tien jaar in de Top 2000. Begin 2016 bracht Marinus de Goederen de single ‘Mob Wife’ uit, een duet met Sarah Bettens van K’s Choice. Zijn anti-kerstalbum ‘December’ verscheen eind 2017 en werd met crowdfunding gefinancierd. Door zijn trouwe fanbase had a balladeer het gewenste bedrag binnen drie dagen bij elkaar.

Januari 2020, op zijn verjaardag, bracht hij een b-sides & rarities album uit: Clutter, Volume 1. Het was helemaal niet de tijd van het jaar voor een voorjaarsschoonmaak. Maar de Marie Kondo in hem was door zijn rommellaatjes gegaan en vond 3 b-kanten, 1 bonustrack, 5 demo’s, 4 liedjes die nog op de spreekwoordelijke plank lagen, 3 revisited tracks, 1 cover, 1 soundtrackbijdrage, 1 (afgewezen) song voor een commercial (ik kan dat ook helemaal niet…) en een mooi stukje strijkers. 

December 2020 bracht hij een opname uit die nog op de plank was blijven liggen, nml. een akoestische versie van ‘Oh, California’. Het halve kerstliedje en mijn ode aan Joni Mitchell.

Het afgelopen jaar heeft hij met producer Pim van de Werken aan nieuw materiaal gewerkt. Waarschijnlijk komt daar in 2021 al iets van uit, maar er is nog een hoop werk te doen. Ondertussen blijf a balladeer tracks verzamelen voor Clutter, Volume 2.