Vr. 17-06-2022 / Zo. 19-06-2022 – Damian Wilson

Aanvang: 20.30 uur (locatie half uur voor aanvang open)
Locatie: Sint Jacobskapel, Glashuis 4, 6511 CR Nijmegen

Tickets via: Ik ben aanwezig (internetplatform voor ticketverkoop)

Foto door Marleen den Brok

Damian Wilson is een Engelse songwriter en zanger die bekend staat om zijn verkenning van verschillende genres en wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige zangers in de rock. Hij staat open voor alles wat op zijn pad komt en heeft de afgelopen 30 jaar een avontuurlijke carrière achter de rug. Tot op de dag van vandaag heeft hij 6 soloalbums uitgebracht en ook 3 albums als duo met Adam Wakeman.

Damian balanceert in zijn muziekcarrière tussen zijn solocarrière als singer-songwriter en zijn carrière als energieke frontman van rockbands én gastvocalist bij andere bands. Hij toerde over de hele wereld als frontman van bands als Rick Wakeman’s ERE en Threshold (hij heeft helaas een blijvende oogbeschadiging opgelopen, maar zijn gehoor is nog steeds perfect).

Hij trad op op de meest prominente podia in het Verenigd Koninkrijk tijdens de 2 jaar dat hij toerde als leadzanger in Les Misérables en bij het ondersteunen van tours zo divers als Tony Hadley en Ozzy Osbourne. Hij acteert tegenwoordig niet meer in muziektheaters, maar hij stak David Rizzio wel neer in de film ‘Mary Queen of Scots’ uit 2018.

Damian’s liveoptredens worden gekenmerkt door zijn oprechte stem en verbinding met het publiek; of hij nu zingt in de club verderop of in de Royal Albert Hall; ook bij zittende shows … dus wees gewaarschuwd.

Damian Wilson: gitaar en zang